Valimo

Tuettua ja valmentavaa asumista Järvenpään keskustassa

Valimo on Provesta Oy:n toimintayksikkö Järvenpäässä. Kuntouttavat asumispalvelut Valimossa sisältävät asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan tuettua ja valmentavaa asumista. Valimo on erikoistunut mielenterveys- ja vammaispalveluiden asiakkaiden sekä erityisen tuen tarpeisiin.

Jokaisella asiakkaalla on oma vuokra-asunto viihtyisässä asuinympäristössä, aivan Järvenpään keskustan tuntumassa. Lisäksi Valimossa on yhdistettynä yhteiset tilat sekä ohjaajien toimisto. Yhteisissä tiloissa asiakkaalla on mahdollisuus ruokailuihin päivittäin sekä osallistua ryhmä -toimintaan joka arkipäivä. Yhteisissä tiloissa voi oleskella, viettää aikaa ja tavata muita asiakkaita sekä ohjaajia. Henkilökuntaa on paikalla aamusta iltaan, muina aikoina henkilökunnan tavoittaa tarvittaessa puhelimitse.

Tuetun asumisen tavoitteena on auttaa asiakasta toimimaan arjessa mahdollisimman itsenäisesti ja vahvistaa hänen omaa elämänhallintaansa.

Asiakkaita ohjataan ja tuetaan yksilöllisesti päivittäisissä toiminnoissa, arjenhallinnassa, kodin-hoidollisissa asioissa sekä kodin ulkopuolisten palveluiden käytössä ja asioinnissa kodin ulkopuolella. Yhdessä asiakkaan kanssa etsitään mahdollisuuksia osallistua hänelle mieluisaan virikkeelliseen vapaa-ajan toimintaan. Yhteiskunnallista osallisuutta tuetaan vahvistamalla asiakkaan toimintakykyä sekä vuorovaikutuksen edellytyksiä.

Asiakkaan kokonaistilanne kartoitetaan yhteistyössä hänen verkostonsa kanssa, asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden. Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sekä aktiivista arkea tukeva yksilöllinen viikko-ohjelma.

Provesta Oy Valimo tarjoaa lisäksi kotiin vietävää tukea Järvenpään alueella asuville asiakkaille. Kotiin vietävä tuki ja ohjaus voivat sisältää esimerkiksi raha-asioiden hoitamista ja etuuksien hakemista, kodinhoidollisia tehtäviä, mielekkään tekemisen järjestämistä arkeen ja asiointia kodin ulkopuolella.

 

Kysy lisää palveluistamme yksikön vastaavalta ohjaajalta ja pyydä esite!

Vastaava ohjaaja
Anni Niiranen
p. 050 595 4483
anni.niiranen@provesta.fi

Lisätiedot

Valimo
Valimokuja 2 B 39
04410 JÄRVENPÄÄ

p. 050 468 2230
valimo@provesta.fi